Checkout Now

Aronija

NULL
NULL
Aronija
Aronija Aronija
Model: Aronija
Nagradni bodovi: 0
Dostupnost: 200
Cijena:
(Poštarina nije u cijeni) 25 kn
Količina:  Stavi u košaricu
   - ILI -   
 • Aronija je izuzetno ljekovita i korisna biljka, a potječe s istoka Sjeverne Amerike. Aronija spada u porodicu ruža (Rosacea).

  U Europi je aronija privukla pažnju prije svega zbog svoje ljepote, jer su njeni bijeli cvjetovi, koji se rascvatu u mjesecu svibnju, jedni od najljepših cvjetova naših grmolikih biljaka.

  Okrugli, ljubičasto-crveni plodovi koji nastaju od cvjetova redovito se pojavljuju u velikom broju. Riječ je o sitnim jabučastim plodovima, vrlo sličnima mušmuli. Promjer jednoga ploda iznosi 6 – 13,5 mm, a težina 1,0 – 1,5 g. Plodovi su u početku prekriveni bjelkastim slojem, bez kojega izgledaju kao da su lakirani. Plodovi dozrijevaju u kolovozu. Meso ploda ima intenzivnu crvenu boju i slatku do kiselkastu i trpku aromu koja podsjeća na borovnice U plodovima nema koštica, a sjemenke su sitne.

  Danas aronija spada među nezamjenjive zdravstveno-prehrambene namirnice zbog svojih izuzetnih antioksidativnih svojstava. Plodovi Aronije su puni vitamina.

  Aronija se vrlo lako uzgaja i razmnožava, a u našem podneblju nema prirodnih bolesti i štetočina. Zbog toga se može uzgojiti potpuno ekološki, bez uporabe ikakvih pesticida.

  Zbog visokog stupnja otpornosti na mraz, izdrži zimu do minus 47°C zato ima ime i SIBIRSKA BOROVNICA.

  Vrijeme dozrijevanja rujan.

   

 • Napišite recenziju

  Napomena: HTML nije preveden!
  Ocjena Loše Dobro

Služba za korisnike

Dodatci

Powered By OpenCart
Sadnice.info-Edenski vrt prodaja voćnih sadnica © 2019